Jonas' M&K Blogg

Noe jeg jobber med i media og kommunikasjon på skolen. Velkommen til galehuset.

Kortfilm – Økt 4

Legg igjen en kommentar

Vi har nå laget ferdig filmen og eksportert. Her er min versjon:

Her er Synopsis og det originale manuset:

Synopsis:
Harry er en bondegutt som bor på Karmøy. Etter konfirmasjonen møtte han Iselin, byjenta som nettopp hadde flyttet til bondelandet.
Harry og Iselin fant fort tonen og ble sammen.
Nå har han fått nok av hennes overfladiske oppførsel og vil bli kvitt henne.

Manus:

Scene 1:
Ho som kjem gåande der borte, skal eg slå opp med.
(Camilla kommer gående.)

Scene 2:
Eg skal seie til henne at eg ikkje kan vere saman med hanne lenger. Spør ho kvifor, skal eg svare: «DA e ikkje nåken andre, Lis. Da e kje da. Alt e så fint mellom oss, men eg trenge bere å vera ÅLEINA litt.»
Og når eg svarer det, lyg eg. For eg er rett og slett ikkje interessert i henne meir. Eg er lei henne.
Jonas står der de skal slå opp, og Camilla står der også.
(Camilla slår, griner og hyler.)

Scene 3:
Berre måten ho går på. Dei klumsete stega på dei nålespisse stilettskorne. Eg vert kvalm av det.
(Filmer gågangen, nær på skoene, Jonas svelger.)

Scene 4:
Det raude silkesjalet ho har kring halsen. Blafrar liksom tilfeldig i vinden. Ein liten dirrande LØYNDOM for dei som ikkje har sett det annleis. Eg har sett det sjalet liggje dødt og stilt saman med trusa hennar. Eg har kjent lukta av halsen
(Camilla retter på sjalet og håret.)

Scene 5:
Då eg møtte henne, like etter konfirmasjonen, trudde eg ho var den rette. Noko ved henne fekk meg til å gløyme alle dei andre jentene.
(Filme en jentegjeng, bare fokus på Camilla)

Scene 6:
Til dømes når ho røykte. Når ho blåste røyken ut, var det ei slik tankefull stemning over ansiktet hennar. Som ho hadde mange spennande bilete gøymt i hjernen.
(Camilla med en røyk i munnen og hånden, røyken røyker av seg selv.)

Scene 7:
Medan dei andre jentene sat og skravla, kunne ho liksom vere oppslukt av dette. Og så var ho fin. Noko mjukt, godt ved heile henne. Eg tenkte ko rint det måtte vere å halde henne heilt tett INNÅT meg, og høyre stemma hennar seie noko av det som måtte vere bak det tankefulle uttrykket. Den gongen trudde eg tilmed sminka og lepestiften var ein naturleg del av henne.
(Camilla står med jentegjeng, ser uintressert ut, tar på ekstra lag med leppestift.)

Scene 8:
Men no er alt avslørt. Ho er avslørt og oppbrukt. Ig dei siste dagane har ho vore som ein kjetting kring foten min. Ho står rett og slett i vegen for meg.
(Jonas vil være med venner, Camilla dukker opp.)

Scene 9:
Det er det og: Eg er ganske tøff sjølv. Men er det nokon vits i å sjå fin ut når det berre er for henne. Ho kjem jo alltid likevel. Sjølvsagt tør ingen av dei andre jentene prøve seg på meg heller, no når eg er sammen med henne. Ein går glapp av så mykje på den måten. Det er liksom ingen vits i noko meir. Så i dag slår eg altså opp med henne.
(Jonas snakker med seg selv, jentegjeng går sjenert forbi.)

Scene 10:
Der borte kjem ho. Som alt er berre sol og glede. Skulle tru ho har tenkt forholdet vårt skal vaer evig. Liksom ho fortel heile verda at ho eig meg. Det er mest som eg hatar henne no. Kvart setg ho går. Kvar RØRSLE med dei spisse hoftene. Eg hatar den tronge dongeribuksa som lyg så innihelsikken om det som er uder. Sjå kor sjølvsikker ho verkar. Urørt av alt kring seg.
(Camilla går mot Jonas sjølsikkert.)

Scene 11:
Det første sjokket fekk eg då eg skulle kysse henne. Stramme, harde lepper hadde ho. Skulle tru det var strenger i dei. Stålstrenger. Men eg greidde å mjuke henne opp. Ho er ikkje så verst no. Faktisk svært flink. Det er litt for jævlig. P tenkje på at ho snart skal komme til å kysse ein annan. For no er ho nett som ein softis.
(Filme leppene.)

Scene 12:
Brått er eg lit trist. Faen. Ho ser så trygg ut der ho kjem gåande. Så lita og uskuldig. Trur alt godt om alle. Og så skal eg… Ho er jo heilt forsvarslaus no – der ho kjem gåande for å halde ein avtale. Eg veit liksom alt om henne. Det om trusa og sjalet og greier. At far hennar har slått henne så ho har merke på kroppen etter det enno. Faen – det kjennest som eg skal slå i hel eit uskuldig menneske.
(Camilla går, Jonas blir trist, svetter på hendene.)

Scene 13:
Skal eg verkeleg slå opp med henne? No kjennest det heilt sprøtt. Heilt for jævlig. Eg har vondt i magen. Eg skjelv. Kva er det eg driv på med? Ho kjem jo berre vanleg gåande der borte for at vi skal gå saman ut på den festen til Harald: Og aå har eg tenkt å…
(Jonas flakker med blikket, svetter, rynker på øyenbryn og knytter never.)

Scene 14:
Sjå der kjem ho. Med sola rett i ansiktet. I venstre jakkelomma har ho truleg ei tjuepakning Marlboro og ein pakke rosa hubba bubba. Ho har på seg dei svarte helane. KRING halsen har ho ein sølvkross. Ein liten blank sølvkross. Og alt dette skal eg… Det er nett som ho ristar i gråt alt no.
(Filmer detaljene, marlboro, sølvkors, helar, tyggis i munnen.)

Scene 15:
Men kva er det? ansiktet hennar. Det er så kaldt. Kva er det med henne? Ho har nye øyredobber. Men ho er så fjern. Kva pokker eg er dritredd.
-Da e slutt, seier ho.
Ho seier det frå eit land langt borte.
-Da går ikkje langer. Eg har visst da heile tio, Svein. Du har nok Skjønt da, du og.
Der står ho. Og er eit heilt anna menneske for seg sjølv. Kald. Kald. Ein stor løyndom eg ikkje skal få gisse på meir. Det er kaldt. Faen så kaldt det er her.
Camilla kommer, kald i ansiktet, vifter bort hår og viser nye øredobber.
Snakker fort.
(Camilla går, Jonas puster frostrøyk.)

Reklamer

Forfatter: jkjosas

16 år gammel norsk Media og kommunikasjons elev med et hode som en galning. Nuff said. Min Twitter: (Personlig) https://twitter.com/TheDespoHobo Min Facebook: (Også Persolig) http://www.facebook.com/jonas.kjosas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s